Courgette Rolletjes uit de Oven
Courgette Rolletjes uit de Oven
Vandaag gaan we een beetje decadent doen met deze overheerlijke courgette rolletjes!
Dit recept is geschikt voor de koolhydratarme programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 2 personen
Ingrediënten:
1 courgette
250 gram champignon
3 juslepels tomatensaus (zie recept tomatensaus)
3 kleine bolletjes mozzarella
1 teentje knoflook
1 ei
250 gram kipfilet
Verse basilicum
Serveer evt met nog een kleine groene salade
250 gram champignon
3 juslepels tomatensaus (zie recept tomatensaus)
3 kleine bolletjes mozzarella
1 teentje knoflook
1 ei
250 gram kipfilet
Verse basilicum
Serveer evt met nog een kleine groene salade
Bereiding
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik
Kruid de plakken met peper en grill ze ongeveer 2 minuten per kant, zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
Verhit de olijfolie in een pan
Bak de champignons
Meng ondertussen in een middelgrote kom het ei, basilicum, knoflook en peperSmeer het mengsel vervolgens over de courgette plakken en rol deze strak op.
Schenk 3/4 van de tomatensaus in een ovenschotel en leg de courgette rolletjes in een ovenschotel.
Garneer tenslotte elk rolletje met 1 el tomatensaus, mozzarella (half bolletje per rolletje)
Schep de champignons over de ovenschotelDek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 5 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer!