Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik
Kruid de plakken met peper en grill ze ongeveer 2 minuten per kant, zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
Verhit de olijfolie in een pan
Bak de champignons
Meng ondertussen in een middelgrote kom het ei, basilicum, knoflook en peper
Smeer het mengsel vervolgens over de courgette plakken en rol deze strak op.
Schenk 3/4 van de tomatensaus in een ovenschotel en leg de courgette rolletjes in een ovenschotel.
Garneer tenslotte elk rolletje met 1 el tomatensaus, mozzarella (half bolletje per rolletje)
Schep de champignons over de ovenschotel
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de aluminiumfolie en bak de ovenschotel nog eens 5 minuten. Verdeel in 2 porties en serveer!