Basic Koolhydraatarme Tomatensaus

Koolhydraatarme Tomatensaus

Deze Koolhydraatarme tomatensaus is bruikbaar voor veel recepten. De portie die je maakt is teveel voor één maaltijd. De rest kun je in porties invriezen. Dit recept is voldoende voor ongeveer 6 porties. 

Ingrediënten:

1 kg tomaten
1 portie Coach Nutrition bouillon Kip
3 teentjes knoflook
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie
Water naar eigen inschatting

Bereiding van de koolhydraatarme tomatensaus

- Snipper het uitje en snij de knoflook in plakjes.
- Pak een soeppan en laat daar de olijfolie warm in worden.
- Doe de knoflook en ui in de pan en bak deze circa 5 min (tot de ui zacht is).
- Snij intussen de tomaten in vieren en doe ze samen met de bouillon in de pan.
- Bak de tomaten mee tot ze zacht zijn en blijf af en toe wel roeren. Voeg een bodempje water toe en laat hier het geheel nog ongeveer 5 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en maak met de staafmixer een glad geheel. (TIP! als je een saus wilt zonder de velletjes kan je het mengsel nog even door een fijne zeef halen)
- Als je de saus dik genoeg vindt is hij klaar voor gebruik, zet hem anders nog even terug op het vuur om hem verder in te laten koken tot de gewenste dikte.
Koolhydraatarme Tomatensaus Gezond recept afvallen met eten
Share by: