Bloemkool Pesto Pizza

Bloemkool Pesto Pizza

Vive la Pizza! We hebben weer een lekker pizza recept voor jou gemaakt! Met wie ga jij deze pizza eten?
Heerlijk genieten tijdens de 900-1050 programma's.
Het recept is bedoeld voor 2 personen

Ingrediënten:
400 g bloemkool in roosjes
1 bol mozzarella light in stukjes
1 ei
1 flinke hand gemengde sla
1 tomaat
100 gram zelfgemaakte tomatensaus
50 g geraspte kaas 30+
40 gram (verse) pesto
1 tl oregano
Eventueel: verse basilicum
Recept Tomatensaus

 Bereiding bloemkool pesto pizza

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de bloemkoolroosjes samen met geraspte 30+ kaas in de keukenmachine tot een fijn kruim.
Doe het mengsel in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Voeg de oregano toe en kneed het met de hand tot een deeg.
Verdeel het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Bestrijk de bodem daarna met de pesto en beleg met de mozzarella en de zelfgemaakte tomatensaus. Bak de bloemkoolpizza nog 15 minuten in het midden van de oven.
Bestrooi daarna met de gemengde sla, gesneden tomaat en eventueel de verse basilicum.
Bloemkool Pesto Pizza Gewichtsbeheersing van A tot Z Koolhydraatarm
Share by: