Spinazietaart
Taart? Ja hoor, wij maken er gewoon een feestje van! Heerlijk genieten tijdens de 900-1050 programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 4 personen
Taart? Ja hoor, wij maken er gewoon een feestje van! Heerlijk genieten tijdens de 900-1050 programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 4 personen
Ingrediënten:
600 gram spinazie
250 gram champignons1 teentje knoflook
2 theelepel Zwolse kruiden (Johnny boer)
150 gram paprika
2 stronkjes lente ui
6 eieren
4 plakjes ham
100 gram 20+ kaas geraspt
1 eetlepel olijf olie
Bereiding spinazietaart
Verhit de olijf olie in de wok. Wok als eerste de knoflook, ui en paprika kort. Voeg daarna de rest van de groente toe.
Voeg de kruiden toe en wok dit kort en zorg dat de verse spinazie slinkt.
Doe vervolgens dit groente mengsel in een ingevette taart vorm. (Is de groente te vochtig giet dit dan af met een vergiet.)Giet vervolgens de geklopte eitjes et over heen.
Verdeel de ham over de taart en vervolgens de kaas.
Dit mag 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.