Pompoen Plate met een Nacho Gevoel

 Pompoen Plate met een Nacho Gevoel

Nacho's? Ja ja, gezonde nacho's nog wel! Elk hapje een andere smaak combinatie, enjoy!
Heerlijk genieten tijdens het 1050 programma.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 1 persoon

Ingrediënten:
125 kipgehakt
100gr pompoen
60gr geraspte wortel
80gr gehakte cherry tomaten
25gr ui gesnipperd
1 teen gehakte knoflook
20gr geraspte kaas
kerriepoeder
paprikapoeder
knoflookpoeder
peper
1 el olijfolie

Bereiding Pompoen Plate met een Nacho Gevoel

Snijd de pompoen in dunne plakken. Meng in een kom naar smaak wat olijfolie, paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en  peper met de pompoen plakken.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Bak de pompoenplakken ongeveer 20 minuten totdat ze gaar zijn.

Meng het kipgehakt naar smaak met paprikapoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder en peper. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de helft van de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in de pan. Bak daarna het kipgehakt mee totdat deze gaar is. Bak tot slot de gehakte cherry tomaatjes nog even kort mee.

Als de pompoen gaar is doe je deze in een ovenschaal. Daarbovenop gaat het kipmengsel en de geraspte wortel. Top af met de geraspte kaas.

Zet dit nog 10 minuten in de oven totdat de kaas lekker is gesmolten.

Strooi de andere helft van de gesnipperde ui over de schaal. De toppings kun je verder naar smaak toevoegen!
Pompoen plate met een nacho gevoel Koolhydraatarm recept Gezond Gewichtsbeheersing van A tot Z
Share by: