Madras Zuurkool met Kip
Dit gerecht maakt van zuurkool haters echter zuurkool liefhebbers! Geschikt voor de 900-1050 programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 1 persoon.
200 gr zuurkool
50 gr ui
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel roomkaas
Curry madras kruiden naar smaak
Bereiding Madras Zuurkool met Kip
Spoel de zuurkool af onder stromend water dit maakt de zuurkool minder zuur, voor dit gerecht is dat lekkerder
Snijd of knip de zuurkool fijner
Breng de zuurkool met een laagje water aan de kook en laat dit ca. 8 minuten koken.
Snij de kipfilet in kleine stukje en kruid dit met wat bouillonpoeder van Coach Nutrition of met peper en kerrie.
Snipper de ui
Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en bak de kipfilet
Haal de zuurkool van het vuur en laat even goed laten uitlekken in een vergiet of zeef.
Schep nu de zuurkool bij het kipmengsel en voeg een lepel roomkaas toe en een theelepel curry (naar smaak meer of minder).
Even goed roeren, eet smakelijk!