Madras Zuurkool met Kip

Madras Zuurkool met Kip

Dit gerecht maakt van zuurkool haters echter zuurkool liefhebbers!  Geschikt voor de 900-1050 programma's.

Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.

Het recept is bedoeld voor 1 persoon.

Ingrediënten:
    125 gram kipfilet
    200 gr zuurkool
    50 gr ui
    1 eetlepel olijfolie
    1 eetlepel roomkaas
     Curry madras kruiden naar smaak

Bereiding Madras Zuurkool met Kip

Spoel de zuurkool af onder stromend water dit maakt de zuurkool minder zuur, voor dit gerecht is dat lekkerder

Snijd of knip de zuurkool fijner

   Breng de zuurkool met een laagje water aan de kook en laat dit ca. 8 minuten koken.


     Snij de kipfilet in kleine stukje en kruid dit met wat bouillonpoeder van Coach Nutrition of met peper en kerrie.
    Snipper de ui

Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en bak de kipfilet

Haal de zuurkool van het vuur en laat even goed laten uitlekken in een vergiet of zeef.


     Schep nu de zuurkool bij het kipmengsel en voeg een lepel roomkaas toe en een theelepel curry (naar smaak meer of minder).
     Even goed roeren, eet smakelijk!

Recept Madras zuurkool met Kip Koolhdraatarm recept
Share by: