Koolhydraatarme Bloemkoolsushi

Koolhydraatarme Bloemkool Sushi

Ja hoor, het kan echt sushi eten én afvallen. In plaats van rijst gebruiken we in dit recept bloemkoolrijst.

Daardoor past dit recept perfect in de Coach Nutrition programma's.

Het recept is bedoeld voor 1 persoon

Ingrediënten:
150 gr bloemkoolrijst
50 gr wortel
50 gr komkommer
50 gr avocado
60 gr tonijn
50 gr ei gebakken
2 nori vellen (zeewier)
1 el Callowfit mayonaise
1 tl Wasabi

Bereiding koolhydraatarme bloemkoolsushi

        Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi.
Snij de wortels in reepjes van ca. 3 mm dik. Snij de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.
Bak een geklust ei.
Verdeel de bloemkoolrijst in 4 porties (per 30 stuks). Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de randen 1 cm en aan de bovenkant 5 cm vrij.

    Vul de sushi nu naar smaak door combinaties te maken met wortel, komkommer, avocado, gebakken ei en tonijn.
Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje.
Heb je geen sushi matjes? gebruik dan je handen en rol er even voor de stevigheid strak een vershoudfolie omheen.
Gebruik wat water om de rol dicht te plakken.
        Snij van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snij elke rol in 6 gelijke stukken.

Serveer met de sojasaus.
Gezonde Bloemkoolsushi met tonijn recept Gewichtsbeheersing van A tot Z
Share by: