Kabeljauw uit de Oven
Vis is ontzettend gezond en het voedingscentrum adviseert dan ook om 2x per week vis te eten. Maar eerlijk gezegd zijn we soms wat inspiratieloos qua vis recept ideeën. Maar met dit recept tover jij weer een gezond en heerlijk maaltje uit je oven! Het recept is geschikt voor de koolhydraatarme programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 1 persoon
Ingrediënten:
125 gram kabeljauw
50 gram courgette, blokjes
50 gram champignons, gehalveerd
50 gram tomaat, gehalveerd
50 gram prei, in ringen
Theelepel bieslook
Theelepel kerriepoeder
Peper
Bereiding kabeljauw uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.
Kruid de kabeljauw met tijm en peper.
Leg hierop de gemengde groenten.
Bestrooi met bieslook en peper.
Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.
Leg de kabeljauw op een stuk aluminiumfolie.
Kruid de kabeljauw met tijm en peper.
Leg hierop de gemengde groenten.
Bestrooi met bieslook en peper.
Vouw het aluminiumfolie als een pakketje dicht en laat het 30 minuten in de oven gaar worden.