Gezonde Turkse Kebab met Frisse Salade

Gezonde Turkse Kebab met Frisse Salade

Even wegdromen naar een Turks strand met dit heerlijke kebab recept voor de 900-1050 programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 2 personen

Ingrediënten:
200 gr tartaar
10 gr verse peterselie
5 gr verse koriander
1 theelepel kaneel
5 gr komijnzaad
Mespuntje cayennepeper
1el olijfolie
200 gr Sla
100 gr Tomaat
100 gr Komkommer
100 gr rode ui
50 ml magere yoghurt

Bereiding Gezonde Turkse Kebab met Frisse Salade

- Snij de verse kruiden zo klein mogelijk.
- Meng de kruiden samen met de tartaar, kaneel , komijzaad, cayennepeper en peper en 50 gr versnipperde rode ui.
- Kneed het vleesmengsel tot 6 worstje en steek er een prikker in.
- Bak de kebab in 1 el olijfolie
- Maak de salade klaar, meng de sla, tomaat en de rest van de rode ui.
- Dressing: meng de yoghurt samen met 100 gr geraspte kommer en nog wat sesamzaadjes
- Serveer de sla met daarboven op de kebab
- Eet smakelijk!
Gezonde Turkse Kebab met Frisse Salade Gezond recept
Share by: