Chinese Maaltijdsoep
Deze vullende Chinese Maaltijdsoep kan bijna op elk moment van de dag. Lekker tijdens de lunch of diner. Ideaal tijdens de 900-1050 programma's.
Maak het passend in de andere programma's door een koolhydraatrijke bron toe te voegen zoals zilvervliesrijst, volkoren couscous, quinoa, bulgur, volkoren macaroni, aardappelen of zoete aardappelen.
Het recept is bedoeld voor 2 personen
Ingrediënten:
500 gram tomaten in blokjes
1 eetlepel zoetstof
1 eetlepel ketjap
1 theelepel bouillon
1 teentje knoflook
1 a 2 cm verse gember
1 eetlepel azijn
150 gr kipfilet in smalle reepjes
2 eieren
250 Zak Chinese roerbakgroente
Bereiding Chinese Maaltijdsoep
Verhit de olijfolie en fruit de knoflook en gember kort op hoog vuur in een soeppan
Voeg de tomaten toe
Voeg vervolgens de zoetstof, ketjap, azijn , bouillon en 500ml water toe en laat dit pruttelen.
Roer onder tussen de eitjes door elkaar en bak deze aan beide kanten..als ze klaar zijn snijd het gebakken ei in reepjes
Bak daar na de kipreepjes gaar
Wok als laatste de groente op hoog vuur.
Pureer vervolgens de soep mooi glad.
Serveer het in een bord of kom eerst de soep, dan het ei en de kip en als laatste de groente