Waterkersstampot met tilapiafilet

414 kcal per persoon (4 personen)

Bereiding:

  • Kook de aardappelen in weinig water in 20 minuten gaar.
  • Meng in een diep bord de bloem, kerriepoeder en peper door elkaar.
  • Snijd de vis in brede repen en wentel die door het bloemmengsel.
  • Snijd de stronk van de spruitjes en verwijder de buitenste bladeren.
  • Kook de spruitjes in circa 8 minuten en giet af.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de vis in 5 minuten mooi bruin en gaar.
  • Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg de rest van de boter toe en roer er zoveel melk door dat er een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de mierikswortel, waterkers en tomaat erdoor.
  • Warm de stamppot al omscheppend nog enkele minuten door en breng hem op smaak met peper.
  • Schep de stamppot op 4 (warme) borden, leg de vis erop en serveer met de spruitjes.

* foto's van de recepten kunnen afwijken

Ingrediënten:

  • 680 gram kruimige aardappelen 150 ml halfvolle melk
  • 4 eetlepels bloem 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 1 eetlepel kerriepoeder 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 400 gram tilapiafilet 800 gram spruitjes
  • 3 eetlepels vloeibare boter Peper
  • 150 gram waterkers
TOP