Succesverhalen

Heel veel mensen gingen je voor en vielen heel veel kilo’s af. Misschien ben je heel benieuwd naar hun reden om te gaan afvallen of ben je op zoek naar extra motivatie…… Het is in ieder geval reuze interessant om te lezen hoe deze mensen dit afslanktraject ervaren hebben.

"Wat als ik nu altijd door eet, hoe dik word ik dan?"
Pas jij in kleding van de Hema? Zou je niet een maagband nemen? Maatje 36, dat is een 10 jaren plan voor jou Wendy. Een kleine greep uit de rij opmerkingen die mensen nodig vonden om te zeggen. Dit is natuurlijk nooit leuk om te horen en waarom mensen het nodig vinden om zoiets te zeggen snap ik nog steeds niet, maar toch was dit niet de reden dat ik af wilde vallen.

Ik ben namelijk van mening dat ieder mens mooi is, dik of dun, lang of kort, als je je maar goed en gelukkig voelt in je lijf en je er gezond bij blijft.

Zelf had ik lichamelijk geen last van mijn gewicht maar ik wist wel dat ik veel en veel te zwaar was. Mijn voornaamste reden om af te vallen was dat ik elke winkel in wilde kunnen lopen en dan alles kon passen wat ik mooi vond.

Vorig jaar maart stond ik doelloos paaseitjes te eten, tot ik ineens dacht: wat als ik nu altijd door eet, hoe dik word ik dan? Wanneer is het genoeg? Op dat moment besloot ik dat het klaar was. Als ik dan eindelijk in alle kleding wilde passen moest ik er nu ook echt voor gaan. Ik ben naar mijn telefoon gelopen en heb Marieke een bericht gestuurd, binnen 5 minuten stond onze afspraak gepland.

Op 1 april ben ik begonnen (geen grap), ik had nog geen streefgewicht maar vertelde Marieke dat ik al heel blij zou zijn als ik op vakantie in juli 10 tot 15 kilo lichter zou zijn. Die zomer ging ik 17 kilo lichter op vakantie. Ik dacht toen, nu ben ik wel heel goed bezig, dan kan ik net zo goed doorgaan voor mijn droomgewicht.

Het was een hele strijd om de kilo’s eraf te krijgen maar de reepjes waren echt heerlijk, ik mis ze nu nog. Iedere week bij Marieke op de weegschaal was een goede stok achter de deur, en wat een kick krijg je als je harde werk beloond worden met iedere week bijna een kilo lichter te zijn!

Na maanden bloed, zweet en tranen bereikte ik in december mijn streefgewicht, meer dan 30 kilo ben ik afgevallen. Gesteund door lieve mensen om mij heen en mijn coach Marieke is het me gelukt.

Het enige wat ik op dat moment nog paste waren mijn sokken. Werkelijk mijn hele garderobe heb ik opnieuw moeten kopen en ik kan je wel vertellen, wat is dat heerlijk shoppen. Van de grote maten ineens naar de kleine maten, zo bizar! Ik kan het iedereen aanraden!

"Nu zijn we een jaar verder en ik ben inmiddels 56 kilo kwijt!!"
Bij geboorte was ik al een zware baby van 9 pond. Dus dat was al een goede start. Als kind was ik niet heel dik, maar groot en stevig. Ik werd heel erg gepest en getreiterd, en dus werd ik een erg onzeker.
Op de middelbare school ging ik steeds vaker stiekem eten en snoepen. Daar haalde ik mijn troost vandaan. Ik werd natuurlijk dikker.
Rond mijn 20ste ging ik voor t eerst op dieet en viel 24 kilo af. Maar dat was ook de start van alle ellende. Ik kwam die 24 kilo weer aan en meer. In de jaren die volgden ging ik op en neer in gewicht en heb ik zo ongeveer elk dieet wat er is geprobeerd.
In september 2016 ging ik trouwen en ondanks dat iedereen zei dat ik een prachtige bruid was, zie ik op de foto's alleen maar een ontzettend dikke vrouw. Lelijk!!!!
In december was ik op een punt dat ik bijna niets meer kon. Zelfs opstaan van de bank was al moeilijk.  Zo kon t niet langer!  Ik wil mijn prachtige dochters volwassen zien worden! Ik zag Marieke op Facebook. Haar kende ik nog van vroeger. Wat was ik onder de indruk van haar verhaal. Ik nam contact met haar op en 4 januari 2017 ben ik begonnen.  Alle vertrouwen in Marieke.
Nu zijn we een jaar verder en ik ben inmiddels 56 kilo kwijt!!
Ik voel me beter dan ooit.  Ik fiets weer. Iets wat ik 7 jaar niet meer had gedaan . En sinds kort wandel ik.
4 februari ga ik een wandeltocht lopen van 7.5 kilometer. Ik ga ervoor!!
Ik wil nog een kleine 8 kilo kwijt en dan opbouwen.  Dat vind ik wel heel erg spannend,  maar met hulp van Marieke gaat dat zeker lukken!!
Hartelijke groet,  Erica van Vliet

 

Stoppen op je hoogtepunt!

Na jaren weten en ontkennen dat je te zwaar bent komt toch een keer je hoogtepunt – of “rock-bottom”. Bij mij kwam die nadat ik zittend in mijn luie stoel bijna mijn veters niet kon strikken.
Nadat ik 1 schoen, voorover zittend, vast had gemaakt moest ik eerst rechtop gaan zitten om weer lucht te krijgen.

EN NU IS HET KLAAR dacht ik bij mezelf!

Ik was al op de hoogte van het bestaan van Gewichtsbeheersing van A tot Z. De site weer even opgezocht en een coach gekozen die werkzaam was in mijn woonplaats Joure en dat was o.a. Thea de Vries. Ik heb de stoute schoenen aan gedaan, moed verzameld en gebeld.
Na een prettig telefoongesprek en het verhaal dat mannen vaak wel tot 8 kilo per maand konden afvallen hebben we een afspraak gemaakt voor de intake.
Tijdens deze intake zijn een aantal dingen duidelijk gemaakt en werd ik gewogen. Daar schrok ik, de weegschaal gaf 102 kilo aan.

Ik ben gestart op het 900 programma.

Een aantal weken verder en de kilo’s vlogen er letterlijk af. Niet alleen ik was dan plezierig verrast maar ook mijn coach Thea stond versteld! Gemiddeld 2 – 2,5 kilo per week!
Collega’s, vrienden en familie moesten elke keer weer wennen als ze me zagen.
Nu 10 weken verder, 22,5 kilo lichter ben ik weer aan het opbouwen naar een normaal eetpatroon.
Wat ik ook prettig vond is dat ik mijn coach elke dag kon appen als ik vragen had, al was dat niet vaak nodig.
Ook de wekelijkse afspraken heb ik als zeer prettig ervaren.

"Vet eten is dan toch een soort secret pleasure"

Ken je dat, je bent 21-22 jaar, loopt door de stad en alle kleren op de paspop zien er zo leuk uit. Dan zegt het stemmetje in je hoofd “neeehh jij bent toch niet zo dun als die pop, dus dat gaat jou toch niet staan”. Ergens wist je dat het stemmetje in je hoofd gelijk had en liep je door.

Dit is één van de vele voorbeelden, elke dag werd je er weer geconfronteerd met de te dikke en ongelukkige jij. Dan komt het stukje, je weet het wel maar je kan het niet. Tenminste dat denk je, je accepteert hoe je eruit ziet. Omdat er toch ergens die onzekerheid blijft, blijf je eten en vaak minder gezond dat eigenlijk zou moeten. Juist dan denk je “Oohh… McDonalds, beter van niet” en dan komt dat stemmetje weer die zegt “I don’t give a shit” en daar ga je!! Naar de Mac. Vet eten is dan toch een soort secret pleasure.

Ineens zag ik het licht, ging die knop om. Ik ben op internet gaan zoeken naar totaal iets anders, iets onder begeleiding. Al het andere wat ik had geprobeerd, of tenminste een poging op deed werkte toch niet. Na het zien van het dieet van Straight away en Gewichtsbeheersing van A tot Z was ik om. Iets waarbij alle verleidingen weg waren van het toch nog even iets extra toevoegen aan je maaltijd. Ik heb me aangemeld en een week later, daar zat ik dan, aan het bureau bij René. De vraag die ik me nog heel goed kan herinneren “Wanneer wil je beginnen?!”. Mijn antwoord: zo snel mogelijk! Dat was op woensdag de 8e. U raadt het al, donderdag 9 maart 2017 was dag 1!
De kilo’s vlogen eraf, dat heeft z’n voor- en nadelen. Voordeel: het is motiverend en de complimenten zijn onbetaalbaar. Ik ging me steeds gelukkiger voelen.

Toen kwam het… 4 weken zomervakantie, die hebben mijn dieet niet goed gedaan. Je bent wat losser, wat makkelijker en na die vakantie moet je weer terug. Geloof me, dat is nog moeilijker dan beginnen aan een dieet. Je lichaam blijft vragen en omdat je toch al bijna op je streefgewicht zit en dus blij bent met jezelf geef je sneller toe. 1 juli 2017, voor mijn vakantie zat ik rond de 17 kg wat ik al kwijt was. Nu 1 oktober 2017 zit ik op 20 kg.

Eigenlijk ben ik het zat, ben er klaar mee, wil gaan opbouwen, ’s Ochtends of ’s avonds lekker een yoghurtje eten, heerlijk. Moet dus nog even die knop omzetten en heb het doel voor mezelf gesteld! Eind oktober moet ik onder die 65 kg zitten, MIJN streefgewicht! 22,2 kg ben ik dan kwijt.

Ik heb nog een hele weg te gaan en ben er nog lang niet. Niet alleen qua opbouwen maar ook in het vertrouwen in mezelf, dat ik het ook alleen kan. Mezelf houden bij de nieuwe ik. Uiteraard had ik dit niet zonder René en die O zo leuke stok achter de deur gekund, ik ben hem daar ook heel dankbaar voor. Alleen René, ik heb je nog wel even nodig hoor…

"Begonnen bij de letter A en inmiddels geëindigd bij de letter Z"

Tijdens mijn middelbare schoolperiode had ik de snoepautomaat ontdekt. In de pauzes, zowel de kleine als de grote, nam ik elke keer wat uit de automaat. Tsja, en dan vraag je je op een gegeven moment af, waar ging het eigenlijk mis? Dat weet ik zelf maar al te goed.

De knop moest om, elke keer dacht ik het gevonden te hebben. Van Sonja Bakker, XL-S medical, dr. Frank dieet, naar shakes bij de kruitvat vandaan. Het hielp allemaal maar tijdelijk. De ene keer twee kilo, de andere keer drie, maar na een aantal dagen/weken zat dat er dan ook weer aan. Hè, weer terug bij af.

Zo ‘sukkelde’ ik een weer een tijdje door. Totdat ik op een gegeven moment, begin 2016, hoorde van een aantal vriendinnen wat zij deden. Ja, ik zit bij Gewichtsbeheersing van A tot Z. Oh, wat is dat dan. En zo begon voor mij het balletje ook te rollen.

Eind juli was bij mij de knop dan ook om. Middels de inschrijfbutton op de site had ik me ingeschreven, zodat iemand contact met mij op zou kunnen nemen. Uiteraard duurde mij dit te lang, want als de knop eenmaal om is, dan wil ik ook zo snel mogelijk beginnen. Ik heb uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en José op een woensdag opgebeld. Wanneer ik langs zou willen komen? Nou zei ik, zo snel mogelijk, en de volgende dag zat ik dan bij José op de stoel.

Nou daar gaan we dan, de eerste dag tegen mijn ‘overtollige’ kilo’s. Pff, drie liter water, waar laat ik het. De eerste week ging prima, mijn lichaam moest wel erg wennen aan al dat water, maar nooit een probleem gehad om zoveel te drinken. Na een aantal weken zag ik al resultaat, voornamelijk aan mijn broeken. Maar goed, starten midden in de zomer, tijdens de sneekweek en al die fijne terrasjes was best moeilijk. Maar ik wilde dit tot een goed einde volbrengen, namelijk -15 tot 20 kilo. Aangekomen tijdens mijn afvalrace, nee dat is gelukkig niet gebeurt. Dus gemotiveerd bleef ik zeker.

De balansweek, he he eindelijk weer wat vaste voeding. Erg veel lekkere en gezonde dingen gegeten, oftewel: genieten met een hoofdletter G! Maar dan weer terug naar de 600 Kcal, dat was toch zwaarder dan ik dacht, ik heb me er doorheen geslagen en na de volgende balansweek zo ik weer beginnen met opbouwen. Er stond namelijk een vakantie in het verschiet, dus zou ik dan heel graag op 1500 – 1650 Kcal zitten. Zodat ik wat meer speling zou hebben.

Het opbouwen, één woord: een feestje. Eindelijk weer een keertje uit eten kunnen. Wat had ik dat gemist. Maar mijn voeding moest en zou ik ook bijhouden met de eetmeter van het voedingscentrum. Zo gezegd zo gedaan, maar wat een puzzel is dat in het begin. Het letten op de koolhydraten, de calorieën, niet te veel zouten, eiwitten en dan ook nog alles in balans houden. Kortom, alles zou in groen moeten komen te staan.

Begonnen bij de letter A (85 kg) en inmiddels geëindigd bij de letter Z (70-72 kg). De ene dag kan ik nog gigantisch snoepen of lekkere dingen eten, want ja eenmaal een zoetekauw altijd een zoetekauw. Maar dan weet ik ook dat ik de volgende dag er weer op moet gaan letten en dat ik dan bepaalde dingen moet laten staan. En mocht het de spuigaten uitlopen, dan vul ik voor mezelf gewoon de eetmeter weer in om bewust te worden van het feit wat ik wel en niet mag eten.

Op dit moment voel ik mij een stuk zekerder, beweeg makkelijker en geniet weer volop van de (kleine) dingen in het leven. En ik weet dat iedereen die nu nog bezig is, dit ook kan. Heb vertrouwen in je eigen lijf ook al is het soms moeilijk. Ik ben er gekomen, dus jullie komen er ook! En José bedankt voor alles, je bent een ‘kanjer’!!! 

Liefs Erna

"Komende zomer geen schaamte meer voor mijn lichaam"

Afgelopen zomer was het erg warm en zat ik mezelf behoorlijk in de weg. Kleding die te straks zat en zelf in beweging komen ging ook minder makkelijk.

Dat moest dus anders.

Na de vakantie contact opgenomen met Gewichtsbeheersing van A tot Z. Via kennissen had ik al goede verhalen gehoord over Gewichtsbeheersing van A tot Z en de producten van Straight away dus daar wilde ik wel meer van weten.

Tijdens het intakegesprek hebben we besloten dat het 900 kcal programma het beste bij mijn sociale leven past. Een etentje hier en daar kom ik echt niet onderuit.

Wat ben ik blij dat ik de stap genomen heb, het is mij zo ontzettend goed bevallen. Geen honger, veel energie en ik voelde me al snel weer heerlijk in mijn vel zitten. Ook de wekelijkse afspraken voelde goed.
In 3 maanden ruim 14 kilo kwijt, en dat tijdens vakantie's, uitjes en etentjes! Wat voel ik mij bevrijd!

Ik kan het dan iedereen ook aanraden.

Komende zomer geen schaamte meer voor mijn lichaam, heerlijk een strak shirt, korte broek en bikini aan zonder mezelf rot te voelen.

Voorlopig zit ik nog wel even in het traject "nabegeleiding" met reguliere voeding en mocht ik in de toekomst toch eens wat aankomen (ik ga er niet vanuit maar je het weet nooit) weet ik waar ik moet zijn.

 

"Had eigenlijk de hoop op afvallen allang opgegeven"

Verscheidene diëten geprobeerd, viel dan wat kilo’s af en dat was het dan. Moedeloos werd ik ervan. Ik liep al een tijdje bij een fysiotherapeut i.v.m. heup, knie en rugproblemen. En ja, ik wist dat ik te zwaar was, maar zoals ik al zei: ik was wel klaar met steeds maar weer lijnen. Maar de fysiotherapeute gaf me een folder mee over Gewichtsbeheersing van A tot Z, om eens door te lezen.

Heb ik gedaan en dacht: ach shakes, zal wel en heb de folder in de kast gelegd. Na 2 weken toch weer tevoorschijn gehaald en op internet gaan kijken. Oké dit is dan echt mijn laatste poging, ik maak een afspraak met Marieke in Bolsward.
Wat bij mij de doorslag gaf om dit te gaan doen is de wekelijkse begeleiding, ook nadat je afgevallen bent en weer een balans gaat zoeken bij het “gewone” eten. En wat ben ik blij dat ik heb doorgezet. Nu 25 kilo lichter en van maat 52/54 naar maat 42.


Met dank aan de erg goede begeleiding. Die je ook weer helemaal oppept als je even niet lekker in je vel zit.
Ik zit nu in de balansfase met gewone voeding, wat ik heel spannend vind, maar heb vertrouwen. Ik wil nooit meer terug. Ook de reacties van mensen om mij heen, enthousiast en veel complimenten. Daar groei je van in zelfvertrouwen. Je doet het natuurlijk voor jezelf, voor je gezondheid, maar wat doet ’t je goed. Super!

Ik kan het een ieder aanraden die wil afvallen. Ik heb inmiddels al een paar bekenden van me ook aangestoken om net zo gaan te knallen. Ik wens iedereen succes, en of je nu 5, 10, 20 kilo of meer afvalt, iedereen verdient het.

"Eenmaal in gesprek wist ik; niet meer uitstellen, gewoon doen!"

Diep van binnen wist ik het al een tijdje; er moeten kilo’s af…
Ik zat slecht in mijn vel, en was niet blij met het feit dat ik te zwaar werd.
Blij met m’n lijf was ik al lang niet meer, ik had last van de extra kilo’s. Ik wilde me weer fit voelen en me blij voelen wanneer ik voor de spiegel stond.
Eerst maar eens een vrijblijvend gesprek met René, kon ik daarna bedenken of (en zo ja) wanneer ik zou gaan beginnen met Straight away. Eenmaal in gesprek wist ik; niet meer uitstellen, gewoon doen!

Het enthousiasme van René werkte aanstekelijk, niet veroordelen, gewoon een eerlijk, maar zo nu en dan confronterend gesprek. Besloten meteen de volgende dag te starten met het dieet.
Het is dan eind mei… zomer, terrasjes, roseetjes, kaasjes… mooie tijd van het jaar. Toch was dit voor mij het juiste moment om te beginnen, het maakte me alleen maar sterker door niets te nemen wanneer een ander wel iets lekker bestelde.


Waarom Straight away? Het is voor mij duidelijk en concreet: 3 maaltijden van Straight away + water en thee/koffie. Je hoeft bij feestjes niet af te wegen of je wel iets lekkers neemt of niet. Nee het mag gewoon niet. De shakes, maaltijden en repen zijn lekker. Daardoor en door het feit dat ik geen honger had was het prima vol te houden.
Was het altijd een makkie? Nee zeker niet, ook ik had mijn zwakke momenten maar kon die altijd ombuigen door te beseffen wat ik al had bereikt en nog wilde bereiken.
Coach René was inmiddels ingewisseld voor powervrouw Marieke. Enthousiast, doortastend en eerlijk iets wat ik zeker nodig heb gehad. Ze is bekend met alle dipjes en moeilijke momenten tijdens het dieet, dat werkt extra motiverend.
Met het bereiken van mijn streefgewicht kwam voor mij de uitdaging; opbouwen. Iedere keer meer normaal eten i.p.v. de dieet maaltijden. Voor mijn gevoel minder controle, meer kans om in mijn oude valkuilen te trappen. Nu enkele maanden na het dieet kan ik zeggen dat er daadwerkelijk iets verandert is. Tijdens zwakke momenten bedenk ik me dat ik niet terug wil naar de “oude ik” dat eten niets oplevert wanneer je je naar voelt. Bewust eten, bewegen en leven staat nu centraal en daar zal ik me altijd bewust van moeten blijven. Ik kook zonder pakjes en zakjes, probeer extra suikers zoveel mogelijk te mijden en let op het aantal koolhydraten dat ik dagelijks binnen krijg.


Bij dit “succes verhaal” staat ook mijn foto van voor het dieet. Slik. Toch werkt deze foto voor mij motiverend om niet te vervallen in mijn oude gedrag.
Op dit moment zit ik goed in mijn vel, voel me fitter, zelfverzekerder en ben trots op wie ik ben!
Hier heeft het verliezen van kilo’s zeker grote invloed op gehad.

Ben je bereid te gaan knallen met het dieet en vervolgens je voedingspatroon aan te passen?
Dan is Straight away een hele goede stap!

Hoedjesdag.....

Prinsjesdag 2014, idee om onze leerlingen vandaag een hoedje te laten dragen en wij ,de leerkrachten ,ook!
 Super leuk! Iedereen deed mee! Een leuke schoolfoto was het
gevolg........ Leuk? Niet voor mij...... De foto toonde een enthousiaste maar veel te
dikke juf.

Nu was t genoeg besloot ik die dag. Dezelfde avond zag ik op de
 sportschool een kennisje dat er erg goed en afgevallen uitzag.

Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen spookte er door mijn hoofd tijdens m'n pumples.
Ik liep na de les op haar af en vroeg t haar! Ik doe Straight away bij Gewichtsbeheersing van A tot Z, vlakbij in Goverwelle Gouda!

Een korte uitleg volgde, op een manier die mijn enthousiasme aanwakkerde. Zou dat iets voor mij zijn?

De volgende dag heb ik meteen gemaild naar Gewichtsbeheersing van A tot Z, het balletje ging rollen.
De eerste afspraak was een feit. Door René werd alles op een duidelijke manier uitgelegd en verteld over de gevaren die op de loer liggen tijdens en vooral ook na het dieet. Ik heb ze laten liggen....... Het ging vanaf het eerste moment goed!

Ik ben met 600 calorieën begonnen en kon dat erg goed volhouden! Weinig hongergevoel in m'n maag maar wel tussen m'n oren! Maar ook dat kwam na twee weken goed!

Heerlijk om na 3 weken s avonds vlees en groente te eten! In december, moeilijke maand immers, op de 900 calorieën.
Geen ons erbij op 27 december maar juist nog 1 kilo eraf! Trots!

Langzamerhand kwam m'n streefgewicht in zicht! Ik wilde er 27 kilo vanaf hebben, dan weer opbouwen met steeds meer eigen producten en minder Straight away!
Ik ben nu idd in de opbouwende fase, spannend , maar ik vertrouw volledig op de begeleiding van Rene! Wat een fijne manier van begeleiden heb ik ervaren! Hij is recht door zee, eerlijk en oprecht! Ik ook dus we kunnen goed met elkaar door een deur! Zeker nu ik al m'n overgewicht kwijt ben, haha!

De mensen om mij heen reageren echt oprecht enthousiast over hoe ik het doe en eruit zie! Ik geniet van alle complimenten! Zo lief van iedereen!!!!!

Toen ik m'n nieuwe spijkerbroek kocht, maatje 27, liepen er in de paskamer tranen van geluk over m'n wangen! En ik nam mij voor........volgend jaar september weer hoedjesdag op obs Vlisterstroom te Haastrecht maar nu met een slanke juf, breedlachend op de foto!

Poging op poging mislukte

Ik ben Marjon Zwaga, 39 jaar en kom uit Joure.
Na een zware periode in mijn leven, waarin ik ook geconfronteerd werd met ziekte en daardoor medicijnen moest nemen, ging in mei 2015 bij mij de knop om.
Door alles was ik inmiddels gegroeid naar 86,6 kilo. Ik weet nog dat ik door de jaren heen 70 kilo als bovengrens had. Daarna schoof ik het op naar 75, toen 80 kilo. Dat was echt mijn max, maar voor ik het wist was ik over de 85 kilo.

Mijn leven lang ben ik al met diëten bezig. Ik weet dat dat niet goed is want hierdoor krijg je ook het jojo-effect maar ik worstelde hiermee. Mijn grootste probleem zat in het alles of niets denken. “Als ik dan zondig, nou dan kan ik het maar beter goed doen”. Een dieet waarbij ik kleine porties at, lukte bij mij dan ook niet, want als ik dan toch de “mist” in ging dan sloeg ik weer door en probeerde het de dag er op weer opnieuw.

Poging op poging mislukte.

Ik heb toen in mei contact opgenomen met Straight away (Gewichtsbeheersing van A tot Z).
Ik had een stok nodig en structuur. Ik besloot er voor te gaan. 3 Straight away maaltijden per dag. In eerste instantie nam ik van de repen, shakes en warme maaltijden alle smaken mee. In de loop van de tijd kreeg ik mijn favorieten
De eerste week was heftig. Ik had hoofdpijn, was moe, had trek en weinig energie. Ik was niet op mijn vrolijkst maar mijn coach Jose beloofde dat het na een week beter zou worden wat ook het geval was. Daarna ging het namelijk een stuk beter maar het vroeg wel wat van mijn discipline. Je wordt soms op de proef gesteld wat niet altijd gemakkelijk is. Maar ik hield mijn doel voor ogen. Wat mij ook een steuntje in de rug gaf, was dat ik wekelijks naar Jose ging om me onder andere te laten wegen. Alleen dat al was voor mij een reden om toch niet te bezwijken voor lekkernijen. Natuurlijk moet je dit voor jezelf doen, maar op dat moment was ik nog niet zover en had ik dat gewoon nodig. Het was pittig maar het gaf mij wel duidelijkheid dat ik alleen die 3 Straight away maaltijden mocht eten. Zo kon ik niet sjoemelen met tussendoortjes of toch iets meer nemen dan eigenlijk mocht. Niet gemakkelijk, maar wel helder.

Tussendoor appte ik wel met mijn coach Jose en ze moedigde mij aan door te gaan. Water drink zei ze. Genoeg water drinken! Zwakke momenten vulde ik dan letterlijk op door maar water te drinken. Een goede tip is de lemon of orange poeder die je aan het water toe kunt voegen zodat dit net weer even wat anders smaakt.
Wat mij ook hielp is dat ik wist dat als ik wel een koek, chips of wat anders zou eten, ik weer uit de vetverbrandingsfase (ook wel ketose genoemd) zou raken. Om dat weer te herstellen, kost weer tijd, geld en energie. Ik viel gemiddeld zo’n 2 kilo af. Na een aantal weken 3 Straight away maaltijden te hebben genomen was ik al 10 kilo kwijt. Ik heb toen vanwege de zomervakantie even “pauze” genomen en heb het na 3 weken weer opgepakt. Ik ben toen 3 Straight away maaltijden gaan nemen + een gewone avondmaaltijd bestaande uit groenten en een stukje mager vlees/vis. Nu in oktober 2015 ben ik in totaal 20 kilo afgevallen. Ik ben nu 66,6 kilo! Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ik voel me beter en ik blijf nu mooi op gewicht.

Belangrijk is geweest dat ik wel 6 weken de tijd heb genomen om weer langzaam op te bouwen naar een “normaal” eetpatroon. Daarnaast merk ik dat ik nu veel bewuster ben geworden met wat ik wel of niet eet. Dat is mij in al die jaren nog niet gelukt. Ik viel dan ook wel af maar belandde weer in mijn oude patroon. Op de een of andere manier is nu wel die knop om.
Als ik nu trek heb, grijp ik niet meer automatisch naar een koek, maar neem ik een fles water. Dat vult ook. Of ik neem een stukje komkommer, tomaat, ei etc. Het is echt wel zo dat ik ook wel eens een gebakje neem of chips maar dan veel meer gedoseerd. Ik maak nu keuzes. Ik merk dat ik er nog steeds wel bij na moet denken maar het wordt steeds meer een gewoonte.

Ik ben hartstikke blij met het resultaat!

"Je kunt met kleding veel verdoezelen"

Naam: Ria van Druten- van Valburg

Leeftijd: 61

Startdatum dieet: 12-06-2014

Einddatum dieet: 25-11-2014

Einddatum nabegeleiding: 28-04-2015

Startgewicht: 89

Eindgewicht: 62.1

Wat was voor jou de reden/motivatie om je overgewicht aan te pakken?

Mijn gezondheid (hartritmestoornis en Hormoon probleem , schildklier) niet lekker in mijn vel (letterlijk) zitten. Het gewicht en iedere keer een grotere maat kleding! Anderen vonden mij nog niet te dik. Alleen mijn echtgenoot had wel eens opmerkingen, wanneer ik een zak drop o.i.d. kocht!

Je kunt met kleding veel verdoezelen!!! Wanneer ik een nieuw kledingstuk ging kopen, waren de leuke niet meer voor mijn postuur (ik vind het belangrijk om er vlot, verzorgd en fleurig uit te zien). In maat 44 ziet een jurkje er anders uit dan maat 42 of kleiner!

Waarom heb je voor deze manier van afslanken gekozen?

Collega’s hadden dit dieet gevolgd en waren zo slank geworden. Ik was er aan toe om dit ook te proberen. Ik eet/at wel gezond, maar snoepte daarnaast nogal, vooral in het weekend. Als verpleegkundige en goed bekend met gezonde voeding, wees ik dit dieet eerder af, omdat ik dit namelijk niet vond passen in een gezond eetpatroon, omdat je geen echt voedsel tot je neemt. Ik vond het vreemd om al de normale producten zoals, brood, aardappelen, groente, fruit, vlees, yoghurt, muesli e.d. niet te mogen gebruiken.

Hoe heb je het dieet ervaren?

Ik heb echt nooit honger gehad (al at ik maar 600 (calorieën), waarschijnlijk omdat ik naast de producten 3 liter water gedronken heb, dat wordt ook voorgeschreven. Al vond ik, dat, het meest moeilijk! Terwijl ik een waterdrinkster ben (ik houd niet van frisdrank en /of sapjes). Ik heb me echt elke dag, uur, of minuut gehouden aan de voorschriften. Ook tijdens, feestjes, etentjes en vakanties. Een dieet kun je volgens mij niet volhouden, wanneer je niet gemotiveerd bent, je moet het echt zelf willen en doen!!! Vooral de gratis nabegeleiding vond ik fijn.

Wat heeft het gewichtsverlies voor jou betekend?

Trots op mezelf en goed voor mijn ego!! Dit gewicht weer te hebben bereikt. Wel wat meer rimpels in gelaat en op mijn lichaam (jammer). Nieuwe garderobe, ik pas weer in een kleinere maat kleding!

Wat heb je veranderd aan je levensstijl om je nieuwe gewicht te kunnen behouden?

Niet snoepen/snacken!!! Gezond eten. Door de begeleiding van René in combinatie met het voedingscentrum heb ik inzicht gekregen in wat ik wel en niet kan eten. Ik eet nu veel meer dan in het verleden en blijf keurig op gewicht.

Wil je nog iets kwijt, heb je tips of opmerkingen?

Het dieet volgen vond ik niet moeilijk, omdat ik gemotiveerd was/ ben. Het meest moeilijk vond ik om 3 liter water te drinken. Gebruik maken van het dagboek en tips van het voedingscentrum. Afvallen op zich is voor mij niet moeilijk, ik weet nu hoe ik het op gewicht moet houden! Ik wil niet Jojo-en!!

Wat Gewichtsbeheersing van A tot Z voor mij gedaan heeft.

Even voorstellen. Mijn naam is Ageeth en mijn lengte is 1.56 m (klein dus). Voordat ik met Straight away begon woog ik 88.5 kilo. Mijn kledingmaat was 44 (XL) soms 46 (XXL) Kortom: een klein stevig propje. Zie foto.

Daar ik schildklierpatiënt ben en daarvoor pillen slik schoof ik mijn overgewicht daar maar op. Ondertussen at ik lekker door. Wat wil je ook als je alles zo lekker vindt. Eigenlijk wilde ik wel graag afvallen maar had er gewoon niet de moed en drive voor. Tot op een gegeven moment mijn conditie zo slecht werd en ik mijn gewrichten (knieën en enkels) begon te voelen. Wanneer ik een trap opliep moest ik bovenaan gekomen eerst bijkomen. Schoenen vastmaken ging ook steeds moeilijker want die buik zat in de weg. Ik dacht bij mezelf: dit kan toch niet goed zijn, nu moet er iets gebeuren. De knop moet om.  Alleen hoe doe je dat?

Via een goede kennis die inmiddels gigantisch veel afgevallen was kwam ik bij Gewichtsbeheersing van A tot Z terecht. Ik heb een intakegesprek gehad bij Marieke, de coach in Bolsward en heb de knoop doorgehakt. Mijn streven was om in ieder geval 20 kilo af te vallen.  Ik koos voor het 600 calorieën programma omdat het afvallen dan het snelst gaat en succes motiveert. De dag voordat ik begonnen ben heb ik me nog tegoed gedaan aan allemaal lekkers (niet goed!!) en toen was het over.

Ik ben op maandag gestart met drie Straight away producten en 3 liter water per dag. Op donderdag in diezelfde week kon ik het eerste resultaat al zien.

We zijn nu 4 maanden verder en ik ben 24.4 kilo afgevallen. Een heerlijk gevoel. Mijn conditie is er enorm op vooruit gegaan, ook omdat ik nu weer sport. De dosis van de medicijnen voor de schildklier kon omlaag en de medicijnen die ik slikte voor hoge bloeddruk zijn bij mij niet meer nodig.

Geen enkel kledingstuk past meer want ik zit nu in maat 36 (S).

Inmiddels ben ik nu volledig over op “normale” voeding. Dit is best spannend want nu moet ik nadenken wat ik kan eten. Gelukkig krijg ik nog steeds hele goede begeleiding van Marieke hierin. Ook is het programma: ”Mijn eetmeter“ heel handig.

Gewichtsbeheersing van A tot Z en Straight away hebben mij enorm goed gedaan.

Ik kan het iedereen die wil afvallen aanraden. Het is een gemakkelijk dieet en de producten zijn heel smakelijk.

Hé Zwerver, waar is je andere helft?

Een vrij verlegen jonge man stapt begin van het jaar binnen. Zijn buurjongen is flink wat kilo’s afgevallen met het Straight away dieet.

Dat wil hij ook. Hij is vastberaden om flink af te vallen.

De weken vliegen voorbij en de kilo’s vliegen er af. Zonder wanklank volgt hij het dieet. Iedere week na onze afspraak doet hij de afgevallen kilo’s in knikkers in een pot.

"Als kind was ik al te zwaar".

Tijdens de eerste dag op de lagere school werd ik al nageroepen. Hé dikzak.

Ja dat is niet leuk. Nu is het omgekeerd. Laatst was ik aan het werk bij mijn oude werkgever waar ik 6 jaar niet geweest was. Riep een oud-collega:

"Hé Zwerver waar is je andere helft."

Dan ben ik wel even heel trots op het feit dat ik meer dan 25 kilo ben afgevallen!

En ook fysiek én mentaal is alles een stuk makkelijker. Ik heb minder last van mijn lichaam en onderrug en doe met gemak mijn werk.

Symen kwam binnen met een echte leeftijd van 43 en gaat de deur uit met de echte leeftijd van een puber: 14!

Met opgeheven hoofd verlaat Symen de praktijk van Gewichtsbeheersing van A tot Z.

Symen ik ben super trots op je! Je hebt het toch maar even geflikt.

Je coach Taetske

Samen ruim 50 kilo kwijt

Na vele afval pogingen was het nu weer tijd om ons zelf aan te pakken.Wij zijn vaak samen begonnen om af te vallen maar steeds ging het weer fout, we dachten dat we ons zelf maar moesten accepteren hoe we waren want het bleef een strijd.

Dat accepteren was het toch niet, we wilden het toch weer veranderen maar dan nu ook echt voor blijvend. Op 9 april 2015 trokken we de stoute schoenen aan, we hadden samen een afspraak bij Sandra. Vol goede moed zijn we begonnen met het 600 calorieën programma.

De weegschaal was niet lief voor ons, Janneke begon op 109.6 kg en gretha op 95.3. Na anderhalve week moesten we weer wegen en tja het resultaat mocht er zijn. Janneke -6,2 en Gretha -6,1 kg, dat gaf ons goede moed om door te gaan.

We gaan vaak naar dezelfde feestjes en gaan ook weekendjes weg met elkaar.

Janneke had totaal geen moeite om alles te laten staan en daar trok gretha zich aan op. Had één van ons het moeilijk dan appten we elkaar en zo konden we elkaar motiveren om door te gaan.

Na 2 maanden was Janneke -17,6 en Gretha -15,4 kg, we gingen mooi gelijk op. De zomervakantie naderde wat ook wel spannend was. We zijn nu bijna 5 maanden bezig en het resultaat mag er zijn.

Janneke -33,4 kg en Gretha -21,1 kg.

Janneke gaat nog even door en Gretha heeft haar opbouwprogamma afgerond en wordt nu begeleidt met normale"voeding.

Als we een moeilijk moment hebben kunnen we altijd rekenen op de steun van onze coach. Wij danken Sandra en Rene voor hun begeleiding.

Ik ben het zat om dik te zijn

December 2014 de zoveelste poging om weer af te vallen.

Jaren geleden ben ik afgevallen met Weight Watchers. Op een gegeven kwam er weer de klad in. Daarna nog een keer heel veel af gevallen met Sonja Bakker, dit ging heel goed. Toch weer aangekomen. In december 2014 weer opnieuw geprobeerd met het boekje van Sonja Bakker af te vallen, maar ik was niet genoeg gemotiveerd.

Totdat mijn dochter eind februari, begin maart dit jaar met Straight Away begon. Toen had ik zoiets van: dat wil ik ook, ik ben het zat om zo dik te zijn.

Ik had soms last van mijn knieën, vaak last van mijn heupen met slapen en dus vaak wakker. Toch maar de stoute schoenen aangetrokken.

Op 9 maart 2015 had ik mijn intake gesprek bij Taetske. Zij heeft alles goed uitgelegd. Op de weegschaal gestaan, valt toch altijd weer tegen, wordt je weer met je neus op de feiten gedrukt.

Ik ben begonnen met het 600 kcal programma, ik wilde het meteen goed aanpakken. Na 10 dagen was ik 5,4 kg. afgevallen, dit was echt een opsteker. Daarna zakte mijn gewicht gestadig, de ene keer iets meer dan de andere keer, maar ik ben nooit aangekomen.

Na drie weken mocht ik ’s avonds warm eten, vlees/vis/eieren met groente. Ik vond dit niet eens lekker, ik zat al zo in het ritme van shakes, soepjes en repen, was bang dat ik dan toch weer zou aankomen, maar dat was gelukkig niet zo, ik bleef afvallen.

Het was extra motiverend omdat mijn dochter ook bezig was met afvallen, het ging bij haar ook heel goed, je hebt toch steun aan elkaar. We zijn samen begonnen om regelmatig te wandelen in een flink tempo. Ik fiets regelmatig.

Alles gaat veel makkelijker.

Mijn kledingmaat is veel kleiner, af en toe denk ik: in die broek pas ik nooit, maar dan lukt het toch met gemak, dat geeft zo’n goed gevoel.

Op een gegeven moment was ik de shakes/repen/soepjes wel zat, maar ik heb niet opgegeven, hield voor ogen dat ik met de zomervakantie mijn streefgewicht zou hebben bereikt, met als beloning een stedentripje naar Rome met mijn dochter.

Begin juni ben ik begonnen met opbouwen, half juli was ik hiermee klaar.

Ik ben toch 24 kg. afgevallen.

Ik heb meer energie, heb soms het gevoel dat ik rusteloos (volgens Taetske is dit niet rusteloos maar meer energie) ben, dan ga ik een stuk lopen of fietsen. Ik heb de begeleiding van Taetske erg prettig gevonden, het ging niet altijd alleen over afvallen maar ook over persoonlijke dingen. Soms heb je een dipje waardoor het niet altijd even lekker loopt, dan is het prettig dat iemand je een hart onder de riem steekt.

Ik wil iedereen die ook wil afvallen Straight Away aanraden, het is wel even afzien, maar je krijgt er zoveel voor terug!!

En nu was het genoeg! “ik wil anders”

In maart 2015 zat ik er helemaal door.

Al twintig jaar een chronische ziekte, veel pijn, teleurstellingen en dan een troosteter zijn had geresulteerd in veel overgewicht.
En dan bedoel ik niet tien kilo teveel maar echt zwaar
obesitas…..

En nu was het genoeg! “ik wil anders”

Hoe die knop omging weet ik niet, maar hij ging om. Ik had gehoord over Gewichtsbeheersing van A tot Z en al googelend kwam ik bij Marieke Kiewied in Bolsward terecht. Heb haar dezelfde avond nog gemaild en kon gelukkig de volgende dag al bij haar terecht. We hebben een goed gesprek gehad en ik ging ervoor! We hebben samen gekozen voor het 900programma, omdat ik een heel eind moest. Drie keer per dag een maaltijd vervanger en in de avond 250gram groente en 125gram vlees of vis.

Ik ben erg gemotiveerd begonnen en gebleven met als resultaat dat ik nu tien maanden later 63 kilo lichter ben! 100 % lekkerder in mijn vel, veel minder pijn, meer energie, betere conditie en wat ook heel fijn is, ik mocht in al mijn medicijnen minderen van mijn specialist!

Ik ben nu weer aan het opbouwen naar een normaal goed gebalanceerd eetpatroon, best eng, want ik wil niet weer gaan groeien.Maar met een goede begeleiding van Marieke en een lieve achterban moet dat helemaal goed komen!

Iedereen die net begonnen is veel succes, en als je nog twijfelt, doen. Ik heb het gedaan, dan kan jij het ook!
En als je het eind resultaat voor ogen houdt,weet je allemaal wel waarvoor je het doet!

Ik zie het helemaal weer zitten en heb zin in 2016
Groetjes Hinke Abma

In maart 2015 zat ik er helemaal door.

Al twintig jaar een chronische ziekte, veel pijn, teleurstellingen en dan een troosteter zijn had geresulteerd in veel overgewicht. En dan bedoel ik niet tien kilo teveel maar echt zwaar
obesitas…..

En nu was het genoeg! “ik wil anders”

Hoe die knop omging weet ik niet, maar hij ging om. Ik had gehoord over Gewichtsbeheersing van A tot Z en al googelend kwam ik bij Marieke Kiewied in Bolsward terecht. Heb haar dezelfde avond nog gemaild en kon
gelukkig de volgende dag al bij haar terecht.
We hebben een goed gesprek gehad en ik ging ervoor!
We hebben samen gekozen voor het 900programma, omdat ik een heel eind moest. Drie keer per dag een maaltijd vervanger en in de avond 250gram groente en 125gram vlees of vis.

Ik ben erg gemotiveerd begonnen en gebleven met als resultaat dat ik nu tien maanden later 63 kilo lichter ben! 100 % lekkerder in mijn vel, veel minder pijn, meer energie, betere conditie en wat ook heel fijn is, ik mocht in al mijn medicijnen minderen van mijn specialist!

Ik ben nu weer aan het opbouwen naar een normaal goed gebalanceerd eetpatroon, best eng, want ik wil niet weer gaan groeien.Maar met een goede begeleiding van Marieke en een lieve achterban moet dat helemaal goed komen!

Iedereen die net begonnen is veel succes, en als je nog twijfelt, doen. Ik heb het gedaan, dan kan jij het ook!
En als je het eind resultaat voor ogen houdt,weet je allemaal wel waarvoor je het doet!

Ik zie het helemaal weer zitten en heb zin in 2016
Groetjes Hinke Abma

April 2015, Ronald is er klaar mee.

Hij zei al een poosje: "ik moet wat aan mijn gewicht gaan doen". Maar kwam er niet toe om het zelf te doen.

We hadden al verschillende succesverhalen van Gewichtsbeheersing van A tot Z gelezen omdat Ronald René van vroeger kent en op Facebook het bedrijf van René en Sandra tegen kwam.

Dus we besloten een afspraak met  René te maken om eens te gaan luisteren wat het dieet precies inhoudt. Ik ging mee want ik wilde ook wel wat kilo's kwijt. Na de duidelijke uitleg van René  besloten we  dat we er voor gingen! Ronald wilde 15 kilo kwijt en ik dacht: iedere kilo die eraf gaat is meegenomen.

We volgden het 600 calorieën programma. Dit vonden we heel goed te doen. We hebben totaal geen hongergevoel gehad.

Ondanks dat het tijdens het koken voor de kinderen wel erg lekker rook hadden we er geen problemen mee dat we niets mochten. Na de eerste week waren we benieuwd wat de weegschaal zou aangeven. Bij Ronald was dat -4,2 kilo en bij mij -2,4 kilo.

Na 3 weken volgde de balansweek.

Wat beviel dat goed: een bord vol groente en een stukje vlees. De aardappels, rijst of pasta mistte we helemaal niet. De volgende weken waren voor Ronald wat zwaarder dan verwacht.

Hij had vooral een hongergevoel tussen zijn oren.

Maar het feit dat we het samen deden, de begeleiding van Rene,  de kilo's er in rap tempo afgingen en de positieve reacties  zorgde ervoor dat hij niet opgaf. We hebben ons streng aan het dieet gehouden. Met als resultaat dat we na 10 weken konden gaan opbouwen. Ronald was inmiddels ipv. zijn geplande 15 kilo al 20 kilo lichter. En ik was zo'n 15 kilo lichter.

Het invullen van de eetmeter was in het begin best een klus maar ook hier was het fijn dat we het samen deden. Plus de wetenschap dat we altijd bij René terecht konden. Nu zitten we in de periode dat we onze nieuwe eetgewoonten vast proberen te houden en niet terug willen vallen in oude en vaak verkeerde gewoonten.

Wij denken dat dit voor veel mensen DE UITDAGING is. Maar daar komt de ondersteuning van René en Sandra goed van pas.

Ook een emotionele eter zoals ik, heeft het kunnen redden

Je kent het misschien wel: alles lusten, maar als je bij wijze van spreken al ergens naar kijkt, kom je al aan.

Ik werk onregelmatig en is mijn vriend nog kok ook. We woonden tot vorig jaar beide nog bij onze ouders, dus gingen we vaak uit eten om gezellig samen te zijn (wauw hoeveel smoesjes kan je voor jezelf verzinnen om te verbergen dat je aan komt?) Ik kan je vertellen; ik ben nog nooit zoveel uit eten geweest in heel m’n leven, maar LEKKER dat het was!

En dat was ook steeds meer te zien aan mij. Ik voelde me gewoon goed, geen lichamelijke klachten. Mijzelf schamen deed ik wel, maar dat liet ik niet merken. Ik liep zomers ook gewoon in m’n bikini zoals alle jonge meiden dat doen. Want wie doet er nou een badpak aan?!?!

Tot dat in juni DE knop omging:

Toen ik in de spiegel keek en mezelf zag staan en in huilen uitbarstte en mezelf afvroeg… ‘waarom is mijn vriend überhaupt nog bij me ik zie er afschuwelijk uit’ Toen ik hem dat vroeg, is mijn vriend natuurlijk boos geworden en heeft hij gezegd dat ik er goed uit zag en dat het om het innerlijk gaat.

Maar als ik er wat aan wilde doen, zou hij me hier volledig in steunen.

Vrienden van mij waren al met Straight away begonnen. En omdat ik al heel veel diëten heb geprobeerd, wilde ik eerst eens zien of zij wel op gewicht zouden blijven. Want afvallen gaat wel, dat kan iedereen als hij zich ervoor in zet. Maar het op gewicht blijven, DAT is moeilijk.

Van het één kwam het ander en kon ik op gesprek komen bij René. Hij kon mij precies peilen en zoals te verwachten, raakte hij ook mijn gevoelige punten. We hebben gelijk een afspraak gemaakt.

14 Augustus ben ik begonnen met het 900 kcal dieet, ontbijt = Straight away maaltijd, lunch = Straight away maaltijd, diner = 250 gr groente 125 gr vlees/vis en tussen door ook een Straight away maaltijd. Dit programma heb ik gekozen, omdat ik andere diëten het nooit vol kon houden, omdat ik niet mocht eten.

Van tevoren hebben we een streefgewicht afgesproken.

Ik had oneindig veel motivatie, dat had ik van tevoren nooit durven dromen. En moeilijk? Nee, dat viel best mee. Ook de steun en de wekelijkse gesprekken met Sandra vond ik heel fijn. Geen veroordeling, maar vooral op de positieve punten hameren. En als het dan een weekje wat minder was, ‘volgende week weer beter’. Je zag er bij mij zelfs een soort patroon in.

Vrienden vonden het goed dat ik het deed, maar waarom? Ik was altijd zo vrolijk en ze waren zich er niet van bewust, dat mijn lichaam mij zo in de weg zat. Als ik dan vertelde hoeveel ik daadwerkelijk woog schrokken ze en zeiden dat je dat helemaal niet aan mij zag. ‘Ik droeg toch ook nooit zwarte kleding om het te verbergen?’

Ik heb de laatste tijd super veel complimenten gehad en daar krijg je ook weer meer zelfvertrouwen van.

Nu ik 33 kilo ben afgevallen, ben ik weer aan de normale voeding.

Dit vind ik erg lastig, omdat ik zelf moet verzinnen wat ik ga eten en dan wel binnen mijn kcal moet blijven. Maar gelukkig krijg ik aan alle kanten steun. Ik ben super blij dat ik er zo uit zie en nee ik voel me niet beter. Als ik in de spiegel kijk wel, maar ik had nergens last van, dus ik voel me niet anders.

Ik ben van maatje 46 naar maatje 38 gegaan en ben daar eigenlijk wel trots op. Nu is alleen het ‘probleem’ ik moet shoppen want ik pas m’n kleren niet meer. Maar als dat nou het allerergste is wat je eraan over houdt?!

Dus als je twijfelt en je wilt wat kilo’s kwijt dan maak je gewoon een afspraak want het werkt ECHT!!

Ook een emotionele eter zoals ik, heeft het kunnen redden.

"Eindelijk eens geen goede voornemens."

Elk jaar stond ik op 1 januari op de weegschaal, beseffende dat het jaar weer voorbij was en het afvallen weer niet gelukt was en vaak het tegenovergestelde had plaatsgevonden.

Elk dieet heb ik wel geprobeerd, nooit is het me gelukt om mij van mijn overgewicht een gezond gewicht te maken.

Mijn gezondheid kreeg ook een knauw van het overgewicht, ik was vaak moe en lusteloos. Mijn schildklier bleek ook nog eens traag te werken, waardoor afvallen nog moeilijker was. Van januari tot en met juli 2012 was ik 7 kilo afgevallen, mijn doel was voor mijn 40e op een gezond gewicht. Dat werd krap. In september zou ik 40 worden en in juli woog ik nog 92 kilo. In eerste instantie was ik geen voorstander van snel afvallen met shakes, repen en soep.

Maar na een oriënterend gesprek met René besloot ik de eerste dag van de zomervakantie de gok te wagen.

En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Het dieet was goed vol te houden, het geeft een enorm goed gevoel dat je snel afvalt en dat zonder hongergevoel te hebben.

Echter zonder de gesprekken van René zou ik het waarschijnlijk niet volgehouden hebben en weer in mijn bekende valkuilen zou zijn getrapt.

" Afvallen is gemakkelijk, het volhouden is moeilijker" is een bekende uitspraak van René en dat klopt inderdaad. Maar door goed naar jezelf te kijken, de spiegel die wordt voorgehouden te accepteren en gewoon vol te houden is het me gelukt. Dit is het enige dieet wat ik ooit gevolgd heb, waarbij je niet alleen nadenkt over je ‘moeilijke momenten’ en hoe je die kan voorkomen, maar ook praat over hoe je het straks gaat doen als je klaar bent . In oktober woog ik 70 kilo en vanaf dat moment ben ik begonnen met het afbouwen en opbouwen naar een gezond eetpatroon.

Januari 2013: Wat is het heerlijk om nu op de weegschaal te staan! Het verschil met vorig jaar is enorm, mijn gezondheid is er op vooruitgegaan. De waardes van mijn schildklier zijn voor het eerst al 3 maanden stabiel en normaal. Ik ben gaan hardlopen en houd het vol. Met Straight away probeer ik nu mijn gewicht naar de 68 kilo te krijgen, wat me zeker gaat lukken met deze smakelijke producten!

"Ik was niet te zwaar, ik was gewoon te kort

voor mijn gewicht!"

Met mijn 164 cm behoor ik niet tot de groep langste mensen in dit land. Ik riep dan ook altijd dat ik niet te zwaar was, ik was juist te kort ;) Al jaren had ik van die periodes, waarin ik probeerde af te vallen. Door middel van gezonder eten, Sonja Bakker en hulp van diëtistes viel ik vaak wel iets af, maar het ging me nooit snel genoeg en na een tijdje verviel ik weer in mijn oude eetgewoontes en kwamen de kilo’s er weer bij.

Door mijn chronische ziekte zit veel sporten er ook niet in, dus daar moest ik het ook niet van hebben. Tel daar de diverse medicijnen die ik krijg bij op en ik zag het als een onmogelijke taak om veel gewicht te gaan verliezen. Totdat ik meerdere mensen in mijn omgeving tegenkwam die in korte tijd veel waren afgevallen en nog steeds op gewicht waren. En wat bleek: dit hadden zij behaald met Straight away!!

Ik heb altijd geroepen dat shakes nooit gezond en goed voor je lichaam konden zijn; je zou vast de hele dag honger krijgen en er heel moe, slap en lusteloos van worden, dus daar wilde ik niet aan beginnen.

Na heel het internet af te hebben gespeurd en alle voors en tegens voor mezelf te hebben afgewogen heb ik de knoop doorgehakt. Ik wilde veel afvallen, het liefst zo snel mogelijk en als het kon meteen. Ik heb direct een mailtje gestuurd naar ‘Gewichtsbeheersing van A tot Z’ en kon 2 dagen later al terecht voor een intakegesprek bij René. Ik had al mijn (kritische) vragen op papier gezet en hij heeft me alles heel duidelijk uitgelegd. Na een uur stond ik weer buiten met een tas vol producten.

Gelijk de volgende dag, op 14 januari 2012, ben ik gestart en ik voelde me er ontzettend goed bij.

Al mijn vooroordelen konden gelijk de prullenbak in, want ik voelde me juist heel energiek en kreeg een verzadigd gevoel van de shakes!

Na 1 week was ik al 2,4 kg kwijt, wat me enorm motiveerde. Ook de goede begeleiding heeft ervoor gezorgd dat ik doorzette en niet zou vervallen in snaaigedrag of de neiging om helemaal te stoppen. Op mijn streefgewicht ben ik begonnen met de af- en opbouw. Ik was toen 17 kilo afgevallen en tijdens deze weken viel ik nog 3 kilo af, waardoor ik nu mijn streefgewicht heb behaald. Door het opbouwen, de voedingslijsten en de begeleiding van Sandra tijdens en na het dieet, heb ik een goed inzicht gekregen over het aantal calorieën in producten en welke producten ik beter wel/niet kan eten. Daarnaast leer ik nu om voldoende te eten, iets wat ik in het verleden niet deed, waardoor ik eerder aankwam dan afviel.

Achteraf gezien zijn de ‘shakemaanden’ voorbij gevlogen en kan ik nu nog steeds niet geloven dat ik heb zolang heb volgehouden, het lijken eerder 4 weken dan 4 maanden.

Ik denk dat juist de producten van Straight away en de goede begeleiding ervoor hebben gezorgd dat het zo makkelijk is gegaan. Mijn interesse in voedsel, afslanken en mensen daarbij helpen is hier zelfs zó door aangewakkerd dat ik tijdens het dieet aan een studie Gewichtsconsulente ben begonnen. Ik kan het iedereen aanraden om ook de stap te nemen naar een nieuw lichaam!

IK WIL GRAAG DE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

TOP