Salade van witlof met gebakken reepjes tilapia of kip

300 kcal per persoon (4 personen)

Bereiding:

  • Snijd de witlof in niet te kleine stukken.
  • Meng de lof in een kom met de sojasaus en peper.
  • Snijd de vis in reepjes, betrooi ze met peper en kerrie en komijnpoeder en bak ze snel bruin en knapperig in de hete olie, desgewenst in gedeelten.
  • Bak in dezelfde pan de witlof op matig hoog vuur (met eerst even het deksel erop zodat wat vocht loslaat, daarna zonder deksel) tot het rauwe eraf is (4-5 minuten),schep regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
  • Vermeng de witlof in een kom met de azijn en schik daarna op een groot bord.
  • Leg voorzichtig de vis erop en garneer het met de groene kruiden, roze peperkorrels.
  • Ook lekker met biologische kipdijfilet in plaats van vis. Gebruik 400 gram rauw gewogen en neem 2 eetlepels pijnboompitten in plaats van 4.
    * foto's van de recepten kunnen afwijken

 

Ingrediënten:

  • 400 gram tilapiafilet of andere stevige witvis, bijv pangasius
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels azijn
  • 8 stronkjes witlof, schoongemaakt en uiteinde verwijderd
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel kerrie
  • 4 eetlepels verse bieslook, geknipt of gehakt
  • snufje komijnpoeder of djintan
  • 4 eetlepels verse dille, gehakt
  • versgemalen peper naar smaak
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus, lichtgezouten
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
TOP