Bloemkool Nasi (vegetarisch)

276 kcal per persoon

Bereiding:

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en vermaal deze in de keukenmachine tot rijstformaat
  • Snijd de halve prei in de lengte in vieren en vervolgens in kleine blokjes
  • Snipper de ui
  • Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd hem fijn
  • Snijd de rode paprika in blokjes
  • Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de prei en paprika toe en bak dit 5 minuten
  • Verwarm ondertussen een de olijfolie in een steelpan en doe de eieren erbij, blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt
  • Doe de helft van de kruiden bij de groenten en bak deze een paar minuten mee
  • Haal de groenten uit de pan en bak de bloemkoolrijst 2 minuten op hoog vuur
  • Zet het vuur uit en roer de groenten, de scrambled eggs en de rest van de kruiden door de bloemkool

* foto's van de recepten kunnen afwijken

 

Ingrediënten:

  • 2 gebakken eieren
  • 100 gram bloemkool
  • 1 kleine ui
  • 150 gram prei, paprika, snijbonen, champignons, rode peper.
  • 1 theelepel Straight away bouillon.
  • 1 theelepel paprika-, kerriepoeder
TOP