Gevulde koolrolletjes met tomaten-eieren (vegetarisch)

310 kcal per persoon (4 personen)

Bereiding:

  • Snij de koolbladeren voorzichtig los van het hart. Ze moeten heel blijven om ze te kunnen vullen. Was ze en laat ze uitlekken, snij indien nodig de dikke nerf eruit.
  • Vul een grote pan voor 2/3 met water en kook hierin de koolbladeren 10 minuten. Hierdoor worden ze zacht en kunnen straks opgerold worden. Houd ze warm (bijv. op een afgedekt bord op de pan met kookwater).
  • Verhit in een middelgrote pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie, voeg hieraan de helft van de knoflook toe, het tomatenmengsel en de groene kruiden en zet op een laag pitje. Laat dit gedurende een kwartiertje zachtjes pruttelen. Let op: de pan moet groot genoeg zijn voor 8 eieren!
  • Kook intussen de eieren halfhard, afhankelijk van de grootte 5-7 minuten (straks garen ze nog verder). Laat ze wat afkoelen en pel ze daarna.
  • Leg de eieren voorzichtig in de tomaten saus en warm gedurende 5 minuten door en door. Schep af en toe wat saus over de eieren zodat ze rood kleuren. Maak de saus af met wat peper.
  • Verhit de resterende olie en fruit de prei zachtjes met de resterende knoflook en kerrie, voeg daarna de courgette toe en een snufje chilipoeder, roer alles goed door en zet een deksel half op de pan, in ongeveer 6 minuten is de courgette gaar.
  • Schep op alle borden een bedje van prei met courgette.
  • Leg op elk koolblad een ei met wat tomatensaus en vouw het blad dicht; steek het eventueel vast met een prikker en leg de dichtgevouwen kant naar onderen op het bord met prei/courgette. Indien nog saus over is kan dit er apart bij geserveerd worden.

* foto's van de recepten kunnen afwijken

Ingrediënten:

  • 1 grote spitskool of groene kool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 grote bladeren losgehaald en gewassen
  • 1 theelepel kerrie
  • 8 eieren
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 6 tomaten, gepureerd in de blender of keukenmachine
  • 1 theelepel gedroogde oregano of keukenmachine
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 2 preien, gewassen en in zeer dunne ringetjes gesneden
  • ½ theelepel gedroogde marjoraan
  • Versgemalen peper, snufje chilipoeder
  • 1 courgette, gewassen en in zeer kleine blokjes gesneden (met schil)
  • Zo nodig 8 cocktail- of sateprikkers
TOP