Courgette lasagna met schelvis en broccoli

294 kcal per persoon (4 personen)

Bereiding:

  • Kook de broccoli beetgaar in circa 10 minuten.
  • Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verdeel de vis in gelijke stukken en wrijf ruim in met peper, evt. chilipoeder en ¼ van de tijmblaadjes. Zet weg om de smaken goed in te laten trekken.
  • Verhit 3 eetlepels olie in een wok of hapjespan, voeg het sjalotje toe en de kerrie, roer goed door en voeg de knoflook toe, laat even zachtjes bakken (5 minuten op laag vuur).
  • Voeg dan de champignons toe en zet het vuur iets hoger zodat het water verdampt.
  • Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe, 2/4 tijm en alle basilicum en laat alles met een deksel schuin op de pan nog 10 minuten pruttelen.
  • Verwarm de oven voor (15 minuten op 180 graden).
  • Pak een grote ovenschaal en verdeel de vulling als volgt: laag broccoli, laag champignon- tomaten, stukken vis, plakken courgettes, tot alles op is, in ieder geval van elke laag 2.
  • Eindig met de courgette en bestrooi met de laatste blaadjes tijm en druppel de resterende olie erover.
  • Zet in de oven en laat in 40 minuten gaar worden en de bovenkant kleuren (gebruik zo nodig de laatste 5-10 minuten de grill).

* foto's van de recepten kunnen afwijken

Ingrediënten:

  • 600 gram schelvisfilet
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 courgettes, in brede plakken (kaasschaaf)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 500 gram broccoli, kleine roosjes, in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel citroenschil, geraspt (alleen het geel)
  • 3 tomaten in stukjes
  • versgemalen peper
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • chilipoeder naar smaak
  • 250 gram kastanjechampignons, in kwarten
  • 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • handvol verse basilicum, gescheurd
  • 1 sjalotje, in ringetjes
TOP